Granola - domáce müsli

Müsli je jedno z najobľúbenejších raňajkových jedál a toto je recept na jednu zdravšiu variantu tejto pochúťky.
Potrebujeme:
1 misku ovsených vločiek  (cca 300g)
4 lyžice medu
4 lyžice agave sirupu
2 lyžice oleja
1 kvapku vanilkovej arómy
orechy a semienka podľa chuti
sušené ovocie podľa chuti
My sme použili kešu, mandle, para orechy, lieskovce, sezam, ľanové semienka a slnečnicové semienka.


Postup:
Rúru predhrejeme na 150°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Tekuté ingrediencie vymiešame v samostatnej miske. Orechy dáme do igelitového vrecka a rozbijeme na drobné kúsky. Do väčšej misky dáme ovsené vločky, orechy, dosypeme semienka a nakoniec prilejeme tekutú zmes. Poriadne premiešame a rovnomerne v jednej vrstve rozmiestnime na plech.
Pečieme 15 minút, potom granolu vytiahneme a premiešame. Následne pečieme ešte ďalších 10-15 minút a dávame pozor, aby sa nepripálila.
Dopečenú granolu necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Podľa chuti môžeme pridať sušené ovocie.

  
Podávať môžeme s gréckym jogurtom, mliekom alebo použiť na prípravu rôznych zdravých home made dezertov.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára