Čokoládové palacinky s citrónovým krémom a jablkami


Potrebujeme:
Na palacinky:
150g hladká múka
50g horká čokoláda
100ml smotana na varenie
200ml mlieko
2 PL kakao
2 PL cukor
2 žĺtky
Citrónový krém:
60g práškový cukor
2 ks vajce
100 ml voda
1 citrón
Karamelizované jablká:
1 jablko
cca 50g hnedého cukru 
maslo

Postup:
Palacinky
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a pridáme k nej teplé mlieko. Prelejeme do misy a necháme ochladnúť. Prilejeme smotanu, pridáme preosiatu múku, kakao a žĺtky. Cesto vyšľaháme a necháme odstáť v chladničke cca pol hodinu. Palacinky pečieme na panvici s rozohriatym tukom.
Krém
Vodu, žĺtky, šťavu z citróna a 30 gramov cukru šľaháme nad parou až do zhustnutia. Z bielkov a zvyšného cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Zmiešame dohromady a môžeme podávať.
Jablká
Ošúpeme si jablká, odstránime jadrovník a pokrájame ich na menšie kúsky. Na panvici si rozohrejeme maslo a pridáme doň cukor. Jablká zamiešame so zmesou masla a cukru a varíme kým nepustia šťavu a nezmäknú. Celý obsah panvice dáme na palacinky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára