Mascarpone-banánovo-nutellová torta


Potrebujeme: 

Korpus:
4 vajíčka
200ml oleja
200ml smotany na šľahanie
100g hladkej múky
100g kukuričného škrobu
1 lyžica kakaa
1 balíček kypriaceho prášku
200g práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru

Mascarpone krém:
250g mascarpone
250g smotana na šľahanie
4 PL práškového cukru
100g postrúhanej čokolády

4 banány
Nutella 

Čokolácový krém:
100g horkej čokolády
100g mliečnej čokolády
100g zmäknutého masla
1dl smotany na šľahanie

Postup:
Korpus:
Formu o priemere 24 cm si vystelieme papierom na pečenie. Boky potrieme troškou oleja. Rúru si dáme predhriať na 180°C. Múku, kukuričný škrob, kypriaci prášok a kakao spolu vymiešame v menšej miske.
V druhej väčšej miske vyšľaháme dopenista vajíčka s cukrami. Potom primiešame nevyšľahanú smotanu na šľahanie. Do tejto zmesi postupne pridávame olej a sypkú zmes. Výsledné cesto bude riedke, ale tak to má byť. Nalejeme ho do formy a pečieme 50-55 minút. Necháme poriadne vychladnúť a prekrojíme na polovicu.

Krém:
Smotanu vyšľaháme do tuha. 
V druhej miske vymiešame mascarpone s cukrom. Pridáme smotanu, postrúhanú čokoládu a vymiešame mixérom.

Čokoládový krém:
Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo a čokolády za stáleho pomalého miešania ručným šľahačom. Smotanu vyšľaháme do tuha a primiešame k nej čokoládu.


Spodnú stranu korpusu natrieme Nutellou a poukladáme na ňu pozdĺžne prekrojené banány. Na ne natrieme krém a priložíme vrchný korpus. Celú tortu natrieme čokoládovým krémom a ozdobíme. Nakoniec tortu dáme oddýchnuť do chladničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára