Vanilková pena s piškótami a jahodami

Potrebujeme:

1 balíček instantného vanilkového pudingu
1,5 šálky mlieka
225g mascarpone
1 smotana na šľahanie
2 balíčky vanilkového cukru
piškóty
50g horkej čokolády
2 jahodové kompóty

Postup:
Podľa návodu na obale vyšľaháme instantný puding v mlieku a necháme ho na chvíľu odpočinúť v chladničke. V druhej  miske vyšlaháme do tuha šľahačku. K pudingu pridáme mascarpone a poriadne premixujeme. Pridáme smotanu, cukor a miešame kým nie je hmota jednotná. Čokoládu si nakrájame alebo nastrúhame na malé kúsky.
V miske začíname vrstvenie piškótami, na ktoré poukladáme jahody. Na ne príde vrtstva mascarpone, ktorú posypeme čokoládou. Potom znova opakujeme vrtvu piškót, jahôd a tak ďalej až kým sa nám neminie krém. Vrchnú vrtvu môžme ozdobiť čokoládou alebo jahodami. Pred podávaním necháme minimálne pol hodinu v chladničke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára