Bublanina s čerešňami

Potrebujeme: 
150g práškového cukru
300g polohrubej múky
6 vajec
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček kypriaceho prášku
1 dcl oleja
1 dcl vody
cca kilo čerešní 

Postup:
Čerešne umyjeme a vykôstkujeme. Oddelíme žĺtka od bielok. Žĺtka dáme do väčšej misky a šľaháme na najvyššom stupni s preosiatym práškovým cukrom a  kryštálovým cukrom do penista. Postupne prilievame olej a vodu. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a znova premixujeme. 
V druhej miske vyšľaháme z bielok so štipkou soli tuhý sneh. Pridáme ho k žĺtkovej zmesi a jemne premiešame varechou (nemixujeme, aby nám cesto nestratilo objem). 
Plech vymastíme a vylejeme naň cesto. Čerešne obalíme v múke alebo cukre a poukadáme na vrch cesta.
Pečieme 30 minút pri 160°C. 
Ešte horúce posypeme cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára