Koláč s kandizovaným ovocím


Potrebujeme:
300g polohrubej múky
250g masla
250g cukru
250g kandizvaného ovocia
50g hrozienok
4 vajcia
citrónova kôra
1 PL rumu
2 ČL prášku do pečiva
štipka soli

cukrová poleva:
200g práškového cukru
4-6 PL citrónovej šťavy
cca 50ml studenej vody


Postup:
Obdĺžnikovú formu si vymastíme a pomúčime. Maslo izbovej teploty vyšľaháme do penista. Postupne pridávame cukor, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru a vajcia. Nakoniec pridáme rum, múku, prášok do pečiva a poriadne vymiešame. Kandizované ovocie posekáme a spolu s hrozienkami vmiešame do cesta.
Hotové cesto dáme do formy a zahladíme jeho povrch. Pečieme pri teplote 180°C 45 minút. Potom skontrolujeme a ak nie je stred dopečený tak ešte necháme v rúre ďalších 10-15 minút.
Cukrovú polevu si pripravíme vymiešaním cukru, citrónovej šťavy a vody.
Upečený a vychladnutý koláč polejeme cukrovou polevou a môžme dozdobiť ďalším kandizovaným ovocím.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára