Ovocná torta z piškótového cesta

Potrebujeme:

Piškótové cesto:
6 vajec
6 polievkových lyžíc kryštálového cukru
6 polievkových lyžíc polohrubej múky
cca 50ml vody a oleja
1/2 balíčka kypriaceho prášku
Náplň:
Nutella
2 banány
jahodový kompót
mandarinkový kompót
jahodový džem
Mascarpone krém:
500g mascarpone
500g smotana na šľahanie
8 PL práškového cukru
150g postrúhanej čokolády
Maslový krém na zdobenie:
340g práškového cukru
170g masla
2 polievkové lyžice mlieka
1 čajová lyžička vanilkového extraktu



Postup:

Korpus:
1. a 2. časť: Žĺtky si oddelíme od bielkov. Kryštálový cukor vyšlaháme so žĺtkami, pridáme múku, vodu a kypriaci prášok. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, ktorý pridáme k žĺtkovej zmesi a zľahka vymiešame vareškou. 
Nalejeme do vymastenej formy a pečieme pri 180°C cca 25 minút (korpus je hotový keď doň pichneme špáratkom a nezostane nám na ňom nalepené cesto, vytiahneme ho suché). Rúru otvoríme a necháme korpus pomaly chladnúť. Za studena ho prekrojíme na polovicu.
3. časť: Z polovičnej dávky ingrediencií si podľa predošlých pokynov upečieme vrchný korpus. 
Krém:
Smotanu vyšľaháme do tuha. 
V druhej miske vymiešame mascarpone s cukrom. Pridáme smotanu, postrúhanú čokoládu a vymiešame mixérom.
Plnenie:
Spodný korpus natrieme Nutellou a poukladáme naň banány nakrájané na kolieska. Všetko prekryjeme krémom a ďaľšou časťou korpusu. Ten zvrchu potrieme džemom a poukladáme naň natesno vedľa seba ovocie. Pokryjeme ho krémom a na vrch položíme samostatne upečený korpus. Celú tortu zvonka natrieme krémom, ktorý nám zostal. 
Maslový krém:
Práškový cukor preosejeme a vyšľaháme s maslom. Potom pridáme ostatné ingrediencie a mixujeme cca 5 minút. Krém vložíme do vrecka na zdobenie a vytvárame ľubovoľné vzory. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára